Energioptimering af ventilationsanlæg

Energioptimering af eksisterende ventilationsanlæg

Spar strøm og få mere ud af dit eksisterende ventilationsanlæg. Hos TPI støder vi ofte på ventilationsanlæg i virksomheder og institutioner mv., der med få og billige greb kan optimeres, så de sparer massive mængder strøm – ofte omkring 50 % – og nogle gange op til 80 %. Det betyder, at tilbagebetalingstiden på optimeringer ofte er under 6 måneder. En ikke uvæsentlig sidegevinst er, at anlæggets kapacitet ofte forøges og dermed også komforten i opholdsrummene.

Hvordan energioptimerer vi dit ventilationsanlæg?

Hos TPI tilbyder vi en gennemgang og en analyse af besparelsespotentialet af en optimering, som vi står på mål for. Vi tager de analytiske briller på, og du får en konkret vurdering af optimeringsmulighederne og det strømmæssige besparelsespotentiale. Vi kan hjælpe dig uanset dit ventilationsanlægs fabrikat, leverandør og årgang.

Case: Autoværksted reducerede strømforbrug med næsten 80 %

Hos en af vores kunder på et større autoværksted reducerede vi strømforbruget betydeligt i deres ventilationsanlæg, og samtidig blev slitage og støjniveauet sænket. Løsningen var at udskifte to ventilatorer med et strømforbrug på hver 1500 W som er i drift 24/365 med nye RadiPac-ventilatorer med et forbrug på kun 400 watt pr. enhed. Energioptimeringen resulterede i en strømbesparelse på næsten 80 % og en meget kort tilbagebetalingstid på 11 måneder, hvorefter kunden nu henter betydelige besparelser på strøm.

Kontakt os for en gratis analyse og gennemgang af jeres ventilationsanlæg, og lad os finde betydelige besparelsesmuligheder med kort tilbagebetalingstid.

Før optimering

Gammel ventilator med et strømforbrug på 9,6 kW

Efter optimering

Nye RadiPac-ventilatorer med et målt forbrug på kun 1,96 kW – næsten 80 % besparelse