TPI El & Automation ApS er blevet

Forhandler af Hoyer Motors

Henrik Nielsen har udvidet sin forretning med et ekstra ben. Sideløbende fortsætter han med el-installation og service på ventilationsanlæg.

For direktør og indehaver af TPI El & Automation, Henrik Nielsen, har det handlet om teknik hele livet. Allerede som 13-årig solgte han hjemmelavede lysshow til sine kammerater, og siden da er det blevet mere og mere avanceret.

Siden han stiftede virksomheden i år 2000, har det i høj grad handlet om at udtænke, konstruere og programmere produktions- og maskinanlæg til østjyske virksomheder. Ud over den almindelige el-installatørforretning, samt arbejde med ventilationsanlæg, som TPI med sine godt 20 ansatte også er stærke i.

Dels helt almindeligt vedligehold og service, som er ekstremt vigtigt, hvis sådan et anlæg skal blive ved med at fungere efter hensigten, men også her går vi gerne ind og rådgiver og hjælper virksomhederne med at få konstrueret nogle anlæg, som passer til de problematikker kunderne skal have løst.

En ting er almindelig ventilation, som nogle gange blot handler om komfort, men det er noget helt andet at få lavet et anlæg, der kan løse specifikke opgaver i en produktionsvirksomhed, hvor man måske skal have suget malerdampe eller savsmuld væk fra flere arbejdsstationer på en gang og nogle gange lidt på skift, forklarer Henrik Nielsen.

Ventilationsanlæg kontor Århus og Skanderborg

Folkene fra TPI støder stort set på elmotorer i deres arbejde hver dag. Derfor giver det rigtig god mening, at udvide forretningen med salg af nogle af de bedste motorer på markedet

Udvidelse af forretningen

Som det seneste ben i sin forretning er han også blevet forhandler af de meget anerkendte og lovpriste elmotorer og gear fra den danske producent Hoyer Motors fra Hadsten.

En udvidelse af forretningen, der giver god mening.

– Det er selvfølgelig rentabelt for os, at vi også kan tjene lidt på de motorer vi kobler til på forskellige projekter ude hos vores kunder. Men først og fremmest giver det mening, fordi der er en masser synergier i forhold til den forretning vi driver i forvejen.

Hoyer laver motorer og gear i stort set alle størrelser fra de helt bitte små og op til dem med 700 hestekræfter, så det siger næsten sig selv, at det er produkter, som vi er i kontakt med dagligt. Der er elmotorer på alle steder, hvor der er noget, der skal udføres automatisk.

Vi har stået for hele Scanolas produktionsanlæg. Og det lyder måske umiddelbart ikke så kompliceret, men vi snakker altså om et anlæg med flere end 24.000 digitale punkter og 600 analoge. Vi har udviklet det program der styrer det hele.

Udvidelse af forretningen

Lige fra landmandens udmugningsanlæg til de fuldautomatiserede produktionsanlæg med robotter, forklarer Henrik Nielsen, der tænder fagligt på at få alting til at spille. Både ude hos de mindre kunder og hos de store som eksempelvis Dynaudio og Scanola.

– Vi har stået for hele Scanolas produktionsanlæg. Og det lyder måske umiddelbart ikke så kompliceret, men vi snakker altså om et anlæg med flere end 24.000 digitale punkter og 600 analoge.

Vi har udviklet det program, der styrer det hele, og sådan en opgave er super spændende at løse. I forbindelse med sådanne opgaver er det ingen skade til at være en nørd, og samtidig have evnen til at tænke i nye idéer og små opfindelser, når der skal findes små alternative løsninger undervejs, forklarer Henrik Nielsen

Fakta om Henrik Nielsen

Henrik Nielsen stiftede TPI El & Automation i år 2000 sammen med en kompagnon, som blev købt ud i 2015.
Siden har Henrik Nielsen drevet virksomheden alene. Inden han gik selvstændig, arbejdede han 15 år som udførende og rådgivende installationstekniker

Ventilation med varmevinding

Henrik Nielsen lavede allerede som 13-årig lysshow, som han solgte til sine jævnaldrende. I dag er de anlæg han arbejder med betydeligt mere komplekse og udfordrende. Men begejstringen for teknikken er intakt.

Læs vores andre nyheder

TPI industri og automation

Nye kræfter i ejerkredsen styrker digitaliseringen hos Nye kræfter i ejerkredsen styrkerdigitaliseringen hos En uddannelse som automationsteknolog fra Aarhus Maskinmesterskole i 2017 og en praktikplads

Læs mere »