Nemmere niveaumåling af tyktflydende medier

Bemærkelsesværdigt let at bruge, lyder den spontane bedømmelse af en aktuelt lanceret radarløsning til niveaumåling af medier – Sitrans LR100, som TPI El & Automation som de første har benyttet til niveaumåling i store beholdere med lecitin.

Installation af ventilation Århus og Skanderborg

Direktør Henrik Nielsen fra TPI EL & Automation i færd med at anvende Sitrans LR100.

For protein- og oliefabrikken Scanola er der en udfordring forbundet med at kende den præcise mængde lecitin, der er tilbage i de store tanke. Det skyldes, at lecitin er så tyktflydende, at almindeligt udstyr har svært ved at give et nøjagtigt resultat.

Løsningen af den udfordring er overladt til TPI El & Automation, og opgaven er blevet markant nemmere, efter administrerende direktør Henrik Nielsen blev præsenteret for radarløsningen Sitrans LR100 fra Siemens.

Han var i forvejen i dialog med Siemens, og fik derfor produktet præsenteret. Han kunne straks se, hvordan virksomheden kunne bruge det. Mediet i Scanolas tanke er så tyktflydende, at man ikke kan måle niveauet på væsken med almindeligt udstyr. Det kan ligefrem ødelægge en tryktransmitter.

Nu har man i stedet sat radaren ind, og den har indfriet forventningerne fra første dag, fortæller Henrik Nielsen.

Sitrans LR100-serien er niveaufølere, der bruger radarteknologi inden for et 80 GigaHertz-frekvensområde. Det betyder, at overvågningsområdet samlet set spreder sig otte grader, og dermed er radaren god til at se langt eller dybt uden at se ret mange forstyrrende elementer, påpeger Siemens.

Opsætningen sker via en App til Smartphones over en Bluetooth-forbindelse, og i den simple opsætning er det også nemt at registrere områder, som målingen skal ignorere, hvis der for eksempel er andet udstyr i området, hedder det videre. Henrik Nielsen fandt også straks netop opsætningen bemærkelsesværdig let.

Fra der var strøm på, til den virkede, gik der omtrent ti minutter. Med tidligere radarløsninger har virksomheden oplevet at skulle bruge timer på at justere software og tilpasse forskellige parametre, der har indflydelse på hinanden. Her indstillede man blot niveauerne, og så fandt den ud af resten.

Det er selvfølgelig en del af den generelle udvikling, lige som opsætning i Apps er en begyndende tendens, men det var fuldstændig lige ud ad landevejen at få den i gang, oplyser Henrik Nielsen.

En anden feature ved Sitrans LR100 er, at den har et så lavt strømforbrug, at den kun kræver et lille batteri. Derfor kan den anvendes på steder uden forsyning, for eksempel til regnvandsbassiner og andre klimaløsninger, da den ikke kræver en stor akkumulator, hvilket er væsentligt i forbindelse med kontrol af væskeniveau i store overløbsbassiner, som typisk er steder, hvor der ikke er forsyning, oplyser Siemens-produktchef Henrik Skibsted.

Så selv om Sitrans LR100 måske mest skiller sig ud ved evnen til at måle niveauet i tyktflydende medier og faststoffer som korn, sukker og plastgranulat, er den også god til almindelige væsker, fremhæver Henrik Skibsted.

Foreløbig benytter TPI El & Automation kun radarløsningen på Scanolas cirka 32 kubikmeter store tanke med lecitin. Men Henrik Nielsen er sikker på, at løsningen også kommer i brug andre steder i nær fremtid. Han har fundet et par andre steder frem, hvor virksomheden vil prøve den af. Blandt andet nogle beholdere med tynde væsker, hvor vi har noget bundfald, som af forskellige årsager forstyrrer tryktransmitteren

Læs vores andre nyheder

TPI industri og automation

Nye kræfter i ejerkredsen styrker digitaliseringen hos Nye kræfter i ejerkredsen styrkerdigitaliseringen hos En uddannelse som automationsteknolog fra Aarhus Maskinmesterskole i 2017 og en praktikplads

Læs mere »

Forhandler af Hoyer Motors

TPI El & Automation ApS er blevet Henrik Nielsen har udvidet sin forretning med et ekstra ben. Sideløbende fortsætter han med el-installation og service på

Læs mere »